здравейте,искам да попитам за alfa 146 значи като отвотя капака както е кутията на въздушния филтъл на долу под нея тръгва един маркуч ли е кво е дебело и стига до някаква кутия.пада се точно зад ляв халоген,та колеги можели да ми кажете кво е тва чудо??? и нещо друго значи като запаля колата за 3-4 сек. има тракане тва знам,че е нормално докато вдигне маслото но после докато е студена има някво като цакане,слушал съм и други алфи 146 и същото работят,колата ми е много тиха но студена маааалко наподобява дизел,само студена.тва нормално ли е??? мерси колеги /колата е alfa 146 / 1.4ts 98г. може ли да се направи нещо да го няма тва освем ако не си е нормално,одевя паля студена а един колега вика абе тва що така трака като дизел,та ми бракна в здравето
Известие
Collapse
No announcement yet.
2 въпроса
Collapse
X
-
1.Това нещо което се чудиш какво е,се казва резонаторна кутия,от самото и име се досещаш за какво служиако несе досещаш ще ти подскажа.. служи да резонира звъка на мотора или на по-прост език да намалява шума на двигателя,ако я махнеш колата ти ще почне да бръмчи сеедно има спортен филтер "за което много хора си мислят че звука идва от самия спортен филтер
"
2.Това тракане предполагам ти е от вариатора,като сменяш консумативи си вземи и ремонтен комлект за вариаторAlfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
Mercedes Benz A170 CDI FL '01
Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08
Comment
-
Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщениеспоко колеги,аз преди 6-7месеца го игнорирах това гърне ли е или кутия и алфетката ми направо пощуря.махай трабата ама я вдигни нагоре защото да е далеч от локви и ще видиш че ще е пушка.няма промяна в звука това са глупости.Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Comment
-
Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщениеСигура ли си ?!?!?!Last edited by galinves71; d.m.y г., 15:54.
Comment
-
Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщениеслушай бате.аз не обичам да лжа ни най-малко човек когото не познавам.значи аз карам на газ.като я пусна по енерция с по-висока скорост гасне.почнаха се въздух,гориво,глупости разни.1 ден се реших да я видя и да знаеш че е голяма гърчня.махаш ляво предно колело,подкалник и тогава ти се отваря терен за работа.откачих тръбата от към долната кутия а не от към филтъра и даже отворих с 2 оборота притока на газ.ако щеш вярвай днеска яко градско каране съм на 7л/100км разход газ.много се освободи колата от тогава.а ако си на бензин просто си под показателите по книжка.утре ще ти пратя снимки на това което съм откачил да не би да говорим за различни неща.аз бях написал че мотора става малко по шумен след като се махне тази кутия,ти си написал това са глупости...мислиш ли че ще го пиша ако несъм го изпробвал това нещо.За другото което си написал неспоря
Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Comment
-
Що ли си мисля, че тая чудесия е направена, за да се вкарва студен въздух изпод купето, а не топъл от двигателния отсек.156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщениеЩо ли си мисля, че тая чудесия е направена, за да се вкарва студен въздух изпод купето, а не топъл от двигателния отсек.
Comment
-
Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщениеИ аз така знам и там ти е филтера на купета, да ти чисти въздухаAlfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Comment
-
Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщениеДа,също така и да дърпа студен въздух така е,но филтъра на купето е далече от него несе бъркай,филтъра на купето е под дясната чистачка
Comment
-
Нз аз на моя боксер махнах резонаторната кутия с една гофрирана тръба удължих близко до фара под маската да смуче студен въздух и около 2000 оборота се усилва звука определно доста по-яко е може би има малко разлика във вървежа,но не е нещо особено.Alfonso 1.3 Boxersigpic EX
Alfonso 156 2.4 140 -new breed
Comment
Comment